CAMPUS

Campusul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași se află în zona Tudor Vladimirescu și dispune de 21 de cămine, o sală de sport, o cantină și un dispensar medical.

harta_campus

„Tudor Vladimirescu” este unul din cele mai mari campusuri studențești din România, este plin de forfotă, are un spirit aparte şi este centrul vieţii studenţeşti ieşene, fiind recunoscut astfel chiar și de către studenții celorlalte universități din capitala Moldovei.

Campusul are o suprafață de 137.148 mp, aproximativ 14 ha. Primele cămine construite au fost T1-2 și T3-4, fiind date pentru cazare în anul 1969, iar ultimele au fost T18 și T19, finalizate în anul 1982.

În interiorul campusului se găsesc 21 de cămine, o cantină studenţească cu cele mai accesibile preţuri din oraș, săli și terenuri de sport (dintre care șase terenuri de sport în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forță și o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) și un dispensar medical. Campusul este alimentat de echipamente termice de ultimă generație, mare parte a căminelor sunt reabilitate și au o capacitate totală de 8.000 de locuri. Toate camerele au acces la internet gratuit și cablu TV.

Mai mult de-atât, trebuie să știi că în „Tudor” sunt cam cele mai mici tarife de cazare din țară. În căminul T17 locuiesc 1080 studenți, fiind al doilea ca mărime din țară. În campus sunt opt spălătorii profesioniste, care deservesc gratuit zece cămine din campus.

Pentru a asigura securitatea studenților, campusul este monitorizat de un sistem de supraveghere video performant, care are în componență 105 de camere.

Dacă ești student la TUIAȘI, beneficiezi de reduceri considerabile pe transportul în comun, astfel, cu 6 lei, poți călători o lună de zile pe toate liniile RATP.

TUIAȘI oferă și burse în valoare de 825 de lei/lună pentru studenții care vor să lucreze la cantină part-time și să strângă niște bani de buzunar.

Direcția Servicii Studențești are grijă ca studenții să aibă tot confortul în campus și încurajează desfășurarea a tot felul de acțiuni în afara orelor de curs. Astfel, în fiecare an, în luna aprilie a fost organizată Ziua Curățeniei în campus, prilej cu care peste 200 de studenți s-au implicat într-o acțiune de ecologizare.

În fiecare an, la începutul lunii septembrie, peste 200 de studenți ai Universității Tehnice vin mai devreme în campus pentru a vărui și amenaja căminele în care urmează să locuiască alături de colegii lor. Timp de o săptămână, cot la cot cu angajații DSS, aceștia lucrează în fiecare dintre cămine, beneficiind de cazare gratuită în acea perioadă, dar și de o reducere a tarifului de cămin.
De asemenea, studenții TUIAȘI, sub îndrumarea conducerii DSS, participă în fiecare an la Marșul Absolvenților, asigurându-se că Universitatea Tehnică este cel mai bine reprezentată. Grupul de la TUIAȘI se remarcă în fiecare an, fiind cel mai bine dispus și cu cele mai inedite sloganuri.

În campus activează 11 organizații studențești, la care se adaugă două organizații la nivel internațional BEST și AIESEC TUIAȘI.